Fase 10 De Sniep
Logo Logo

Voorzieningen

De nieuwe fase in Plantage de Sniep ligt op een fantastische plek. Er zijn heel veel voorzieningen in de buurt. Zoek je rust? Pak de fiets en je bent zo in het Diemerbos om lekker te fietsen of te wandelen. Kinderen kunnen hun hart ophalen in het Banjerbossie dat gemakkelijk met de fiets bereikbaar is. Heb je meer zin in de drukte van Amsterdam? Pak lijn 9 en je bent zo in het centrum.

Kom je met je gezin in Plantage de Sniep wonen? Dan is het leuk om te weten dat de Bredeschool De Kerseboom bezig is met een nieuwe schoollocatie. De uitstraling van het gebouw én de nieuwe locatie is inmiddels bekend. Meer informatie lees je op deze pagina onder 'onderwijs en zorg'.

Ben je op zoek naar een leuke sportclub? In de directe omgeving vind je veel verschillende sportverenigingen. Lees onderstaande informatie, ga na waar jouw voorkeur naar uitgaat en ga eens een kijkje nemen!

Onderwijs en zorg

Zorg

In de directe omgeving vind je meerdere zorgcentra met huisartsen, tandartsen en bijvoorbeeld fysiotherapeuten. Voor grotere ziekenhuizen ga je naar Amsterdam. Ook onderwijs is lekker in de buurt.

 

Onderwijs

De Bredeschool De Kerseboom is op dit moment bezig met nieuwbouw op de parkeerplaats van de sportvelden. De verwachting is dat de bouw omstreeks april/mei 2017 start. De verwachting is dat de bouw in juni 2018 is afgerond. Het is altijd mogelijk dat de planning uitloopt ivm onvoorziene omstandigheden.

Voortgezet onderwijs, opleidingen en universiteiten zijn goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer in Diemen of Amsterdam.

Sport en cultuur

In Diemen wordt volop aandacht besteed aan cultuur en sport.

Sportliefhebber? In de directie omgeving zijn op het sportpark De Diemen allerlei sportverenigingen zoals SV Diemen, Tennisvereniging TVDZ, Korfbalvereniging DKV Victoria en de honkbal vereniging TIW Survivors en de natuurijsbaan. Schaatsen kan ook op de Jaap Eden IJsbaan. Wethouder Duran Sportcentrum biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende zwemlessen.

Cultuurliefhebber? Voor het culturele leven is er het Theater De Omval met een gevarieerde agenda. Er zijn verschillende balletscholen in de buurt. Liefhebbers van klassieke muziek komen aan hun trekken bij de serie “Kamermuziek in Schuilkerk De Hoop”.
Eens per jaar is in mei het Loswal Festival. Het Diemer Festijn is een begrip in Diemen dat elk jaar in september plaatsvindt.

Winkelen en uitgaan

Voor de dagelijkse boodschappen kan je bij verschillende supermarkten terecht in het winkelcentrum het Diemerplein. Iedere woensdag van 9.00 tot 17.00 uur kan je terecht op de markt aan het Wilhelminaplantsoen. Verder zijn er uitstekende restaurants in het centrum van Diemen.

In het winkelcentrum vind je veel verschillende soorten winkels, maar ook de Openbare Bibliotheek Amsterdam Diemen en de Diemer Apotheek beide gevestigd aan het Wilhelminaplantsoen.
Een dagje winkelen kan natuurlijk in Amsterdam. Je hebt geen probleem om de auto te parkeren. Pak lijn 9 of stap op de fiets! Ideaal toch?

Bossen en parken

Een derde van Diemen bestaat uit bossen en parken. Alle ruimte voor recreatie in het groen: fietsen, picknicken, schatgraven en hardlopen. Een van de aantrekkelijkste plekken om te recreëren is het Diemerbos waar een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets- en ruiterpaden ligt. Er zijn verschillende wandelroutes van 2, 3 en 7 kilometer. Voor de kinderen is er het speelbos Banjerbossie waar ze heerlijk kunnen spelen. Dit bos is in beheer bij Staatsbosbeheer. Er zijn voor de kinderen verschillende activiteiten te doen waaronder roetsjen met de kabelbaan, met een pontje varen over het water en via stapstenen springen over water en gras. Of natuurlijk gewoon lekker luieren in het gras. Parkeren kan je ter hoogte van de Muiderstraatweg 61 in Diemen.

De Diemer Vijfhoek is een bijzonder natuurgebied. In dit natuurgebied mag niet gefietst worden vanwege het unieke karakter en de aanwezige dieren.
Ga ook eens met de kinderen langs bij de Kinderboerderij te vinden aan de Prins Bernhardlaan 2a in Diemen dat zich op loopafstand bevind van de eengezinswoningen in fase 10.

Festiviteiten

In de gemeente Diemen worden veel verschillende evenementen georganiseerd. Er worden eendaagse evenementen georganiseerd zoals de Diemer Cross en braderieën, en grote meerdaagse evenementen zoals het Diemer Festijn. Het Loswalfestival en de dancefeesten in het Diemerbos. De festiviteiten zijn op loop of fietsafstand. Hoe leuk is dat?

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?